RG MY Membanggakan Pasukan Malaysia

RG MY Membanggakan Pasukan Malaysia

Kuala Lumpur: Pasukan Malaysia yang bertanding di Piala Asia Tenggara Mobile Legends: Bang Bang (MSC) 2021 boleh dikatakan meraih pencapaian yang cukup membanggakan.

RSG MY yang mewakili Malaysia berjaya raih tempat keempat selepas m3new4skan skuad Indonesia, Bigetron Alpha yang boleh dikatakan pasukan pilihan di peringkat lower bracket.

Namun, satu lagi pasukan negara iaitu Todak kurang bernasib baik apabila t3rpaks4 pulang awal di penentuan tempat ketujuh dan kelapan apabila tew4s di tangan Bigetron Alpha.

Disebalik k3kalah4n itu, pasukan Todak yang diwakili Muhammad Danial Fuad, IDreen Abdul Jamal, Wan Usman Wan Imran, Mohamad Farhan Wakiman, Aiman Idris, Zikry Shamsuddin, Nazreen Nasir, Azmi Rosli, Fetrey Haikal Abdul Halim Zairul Hazim Zailani menunjukkan prestasi yang boleh tahan di peringkat kumpulan.

Sementara itu, secara keseluruhan, MSC 2021 dijuarai pasukan dari Filipina iaitu Execration manakala Blacklist International di tempat kedua.

Selain itu, tempat ketiga pula adalah pasukan EVOS Legends dari Indonesia pabila jatuh ke ‘lower bracket’ selepas t3was 0-3 di tangan Blacklist dan perjalanan mereka terhenti m3law4n Execration.

Pasukan Filipina itu dianggotai oleh pemain-pemain muda seperti Kiel VJ Hernandez (Kielvj) dan Grant Duane Pillas (Kelra) yang hanya berusia 16 tahun.

Selain itu, Execration dianggotai oleh kapten, Patrick James B.Caidic (E2MAX), Joshua G. Mangilog (Ch4knu) dan Renzio S. Cadua (Renzio).

Dalam perkembangan lain, RSG MY mengumumkan jurulatih mereka, Hifadhi Fatha Sarbini (Cr1tics) kini tidak lagi bersama organisasi.

Sudah baca artikel ini?Bagi pemain-pemain game tu Jangan lupa like dan share ya..Terima Kasih!

Sumber:hmetro.com

Artikel popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*