Pihak Polis Temui Senjata Nuklear Sebelum Itali Beraksi

Pihak Polis Temui Senjata Nuklear Sebelum Itali Beraksi

LONDON: Perlawanan Euro antara Itali dan Switzerland awal pagi tadi, gemp4r selepas pihak berkuasa menerima laporan mengenai sebuah kereta yang berkemungkinan mengandungi b0m berhampiran Stadio Olimpico.

Peralatan itu dilap0rk4n kepada polis sekitar jam 6 petang (waktu Itali), hanya beberapa jam sebelum sepak mula perlawanan Kumpulan A Euro 2020 antara kedua-dua pasukan terbabit.

Berdasarkan laporan Corriere dello Sport, pihak berkuasa dipanggil ke area Piazza Mancini selepas menerima satu laporan mengenai objek m3ncur1gak4n di dalam sebuah kereta.

Susulan itu, sekatan di beberapa jalan dilakukan segera bagi membolehkan operasi dijalankan dengan sekumpulan pasukan b0m dibawa bersama.

Bagaimanapun, pihak polis masih belum mengesahkan secara rasmi sama ada objek itu adalah b0m sebenar, namun berkata ia tampak seperti buatan sendiri.

Tidak lama selepas itu, media berpangkalan di Rom melaporkan objek berkenaan terdiri daripada silinder s3njat4 ap1 dengan diselaputi pelindung serta kabel elektrik.

Penyiasat mengenalpasti kereta itu milik Marco Andrea Doria, seorang presiden syarikat pembangunan semula taman dan villa bersejarah di Rom.

Datuk Bandar Rom, Virginia Raggi memandang serius situasi itu dengan menulis di Twitter beliau ‘bersolidariti’ dengan Doria ketika siasatan diteruskan.

Laporan mengenai objek terbabit dikenal pasti seorang penyokong yang ketika itu berkumpul menjelang sepak mula perlawanan antara Itali dan Switzerland.

Pasukan tuan rumah kembali beraksi selepas m3new4skan Turki 3-0 pada malam pembukaan kempen saingan dan prestasi mereka tampak mengagumkan dengan meraih keputusan sama ketika perlawanan kedua menentang Switzerland. – Agensi

Sudah baca artikel ini?Apa pendapat anda tentang kejadian ini?Mohon di share rakan-rakan..Terima Kasih Banyak!

Sumber:bharian.com

Artikel popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*