Berbeza Daridapada Ronaldo,Tindakan Pogba Memindahkan Botol Minuman Ker4s Dituduh Membuatkan Saham He1nek4n Naik 1 Bilion Dollar

Berbeza Daridapada Ronaldo,Tindakan Pogba Memindahkan Botol Minuman Ker4s Dituduh Membuatkan Saham He1nek4n Naik 1 Bilion Dollar

Dunia bola sepak tempoh hari menjadi k3coh susulan tindakan beberapa bintang bola sepak dunia mengalihkan botol air penaja Euro 2020 dalam sesi sidang media bersama dengan wartawan.

Tindakan bintang Portugal iaitu Cristiano Ronaldo mengalihkan botol air Coca-Cola d1lap0rkan telah menyebabkan syarikat gergasi air berkarbonat itu rug1 sebanyak 4 bilion dollar.

Namun, lain pula ceritanya pada syarikat Heineken. Tindakan bintang Perancis iaitu Paul Pogba mengalihkan botol air Hein3k3n did4kw4 telah menguntungkan syarikat tersebut sebanyak 1 bilion dollar dalam masa satu saat sahaja.

Jadi, mengapa tindakan Ronaldo itu telah menyebabkan syarikat Coca-Cola rug1 berbilion dollar dan mengapa tindakan Paul Pogba pula tidak menyebabkan k3rug1an?

Oh My Goal membuat spekulasi bahawa tindakan p3ny3rang pasukan Juventus itu dibuat atas d4sar nutrisi dan kesihatan manakala Paul Pogba pula tidak langsung menunjukkan apa-apa tujuan bagi tindakannya itu semasa ins1den tersebut.

Tindakan Pogba bagaimanapun difahamkan ada kaitan dengan k3prc4yaan agamanya memandangkan bintang bola sepak itu merupakan seorang penganut agama Islam. Malah, UEFA dalam satu kenyataan berkata, pihaknya memahami tindakan Pogba itu atas dasar s3nsitiv1ti agama.

Namun apa yang boleh diperkatakan adalah, tindakan Cristiano Ronaldo pastinya memberikan impak yang besar kerana beliau adalah merupakan lelaki yang paling ramai pengikutnya di media sosial Instagram.

Tak hanya itu, beliau juga adalah idola kepada jutaan peminat diseluruh dunia yang menjadikannya sebagai contoh.

Berbeza dengan Paul Pogba, walaupun beliau juga sangat terkenal, namun beliau tidak memiliki aura seperti Ronaldo.

Selain daripada kedua pemain tersebut, turut serta mengalihkan botol minuman penaja adalah pemain tengah pasukan Itali iaitu Manuel Locatelli.

Kesemua tindakan pemain-pemain tersebut telah memberi imp4k yang besar kepada sesetengah pihak.

Terbaru, pihak UEFA telah mengeluarkan am4ran bahawa tindakan pemain bola sepak yang s3ngaja mengalihkan botol minuman penaja boleh d1ken4kan d3nda.

UEFA dalam satu kenyataannya memaklumkan bahawa: “UEFA ingin mengingatkan kepada semua pasukan bahawa kerjasama dengan penaja adalah amat mustahak bagi menjayakan kejohanan dan untuk memastikan perkembangan bola sepak di seluruh Eropah, termasuk untuk remaja dan wanita.”

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa like dan share..Terima kasih!

Sumber:thesukan.com

Artikel popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*