JDT v Nagoya,JDT Kelab Kecil Dengan CIta-cita Besar Mau Menewaskan Nagoya Dari Pasukan Milik Organisasi Kuat

JDT v Nagoya,JDT Kelab Kecil Dengan CIta-cita Besar Mau Menewaskan Nagoya Dari Pasukan Milik Organisasi Kuat

Johor Darul Ta’zim (JDT) akan bersaing di peringkat kumpulan saingan AFC Champions League buat kali kedua selepas menarik diri dari pertandingan sama pada musim lalu akibat p4ndem1k COVID-19.

Berbeza dengan pertandingan yang diadakan pada musim-musim sebelum ini, ACL 2021 pada musim ini diadakan secara gelembung dengan Bangkok sebagai tuan rumah bagi saingan Kumpulan G.

Turut diundi di dalam Kumpulan G, anak buah Benjamin Mora akan berhadapan dengan Ratchaburi FC (Thailand), Pohang Steelers (Korea Selatan), dan Nagoya Grampus (Jepun) untuk mencari laluan ke pusingan kalah m4t1 selepas ini.

JDT akan memulakan cabaran di pertandingan kelab elit Asia ini m3nent4ng wakil Jepun, Nagoya Grampus di Stadium Rajamangala esok.

Mengakui lawan adalah sebuah pasukan yang memiliki organisasi mantap, Ketua Jurulatih Benjamin Mora m3negask4n anak buahnya tiba di Bangkok untuk b3rsa1ng dan memasang impian untuk mara sejauh mungkin.

“Mereka adalah sebuah kelab yang kuat, Nagoya berada di kedudukan kedua di saingan domesti (J League) dan sangat berorganisasi, dan dilatih oleh jurulatih dari Itali. Mereka mempunyai kualiti yang baik di bahagian s3rang4n terutama di bahagian sayap,” kata Mora ketika mengulas mengenai lawan mereka itu.

Kelab Jepun itu bagaimanapun mengalami k3mer0s0tan prestasi termasuk terhumban ke divisyen kedua spada 2016 sebelum bangkit kembali pada tahun lalu.

Musim 2020 dan 2021 menyaksikan Nagoya beraksi berasaskan kekuatan di bahagian benteng mereka. Musim lalu penjaga gol, Mitch Langerak yang pernah beraksi bersama Borussia Dortmund mengumpul clean sheet tertinggi (17) di dalam tempoh semusim.

Setakat saingan musim ini, gawang Nagoya tidak dibol0si dalam sembilan perlawanan.

Sudah baca artikel ini?Sila komen dan share yah..Terima Kasih Banyak!

Sumber:semuanyabola.com

Artikel popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*