CR7 Ronaldo D1baling Botol Coco cola

CR7 Ronaldo D1baling Botol Coco cola

Pemain bintang Cristiano Ronaldo dilempar dengan botol Coca-cola dari tempat duduk penyokong ketika perlawanan peringkat Kumpulan F Euro 2020 melibatkan Portugal menentang Perancis.

Ronaldo yang kini berusia 36 tahun menjadi perhatian di Euro 2020, bukan hanya kerana kemampuan dan gol yang dijaringkan oleh pemain itu, tetapi disebabkan karakternya.

Dalam perlawanan m3nent4ng Perancis pada awal pagi tadi, Ronaldo mencetak dua gol. Dua gol tersebut mengesahkan laluan Selecao das Quinas mara ke pusingan kalah m4ti

Selain perlawanan antara yang menarik perhatian ramai ialah momen kapten Portugal itu dib4ling dengan botol Coca-cola ketika meraikan jaringannya.

Momen tersebut sempat dirakam melalui foto dan dikongsikan oleh ESPN. Bukan sahaja botol Coca-cola, Ronaldo turut dibal1ng dengan botol air mineral. Insiden itu dipercayai ada kaitan dengan tindakan Ronaldo sebelum ini.

Ketua pasukan Portugal yang akan menjadi pemain pertama beraksi di lima kejohanan Euro sebelum ini telah hadir untuk sidang media bersama pengurus Portugal, Fernando Santos selepas perlawanan m3nent4ng Hungary.

Lantaran reputasi besar yang ada pada Cristiano Ronaldo dan juga jenama besar pada minuman yang dialihkan maka telah mencetuskan kontroversi yang besar tanpa sengaja.

Ini kerana Cristiano Ronaldo pernah membintangi iklan Coca-Cola Jepun sempena Piala Dunia 2006. Dalam iklan tahun 2006 itu Ronaldo telah melakukan beberapa skill dengan bola di dalam peti sejuk dan menggelecek di antara tin Coca Cola sebelum meneguk minuman itu.

Namun kini semuanya sudah berubah. Cristiano Ronaldo yang sangat menjaga kesihatan dan pemakanan dikatakan telah mengalihkan Coca-Cola kerana tidak sukakan minuman bikarbonat yang mempunyai kandungan gula yang tinggi.

Dalam perlawanan pada awal pagi tadi Cristiano Ronaldo membuka tirai jaringan pada minit ke-31 melalui sepakan penalti setelah Hugo Lloris dip3rsal4hkan kerana m3njatvhkan Danilo Pereira.

Karim Benzema menyamakan kedudukan pada masa k3ceder4an babak pertama, juga melalui sepakan penalti selepas Kylian Mbappe dij4tuhkan oleh Nelson Samedo.

Benzema kemudiannya meletakkan Perancis di hadapan selepas cemerlang memanfaatkan hantaran Paul Pogba.

Ronaldo bagaimanapun sekali lagi menyempurnakan penalti pada minit ke-60 perlawanan selepas Jules Kounde d1pers4lahkan pengadil kerana bola terkena tangan.

Sudah baca artikel ini?Mohon komen dan share kawan-kawan..Terima Kasih Banyak!

Sumber:semuanyabola.com

Artikel popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*