Copa America,Tiga Pasukan Akan Bersaing Ke Suku Akhir

Copa America,Tiga Pasukan Akan Bersaing Ke Suku Akhir

SAO PAULO: Peru, Ecuador dan Venezuela kini bersaing untuk dua kedudukan terakhir untuk ke suku akhir Copa America dan menanti mereka mungkin bertemu skuad diketuai Lionel Messi, Argentina.

Empat tempat teratas setiap kumpulan akan mara ke pusingan kalah m4ti dalam kejohanan di negara ini yang dibelenggu m4sal4h berikutan peningkatan kes COVID-19.

Kumpulan B dipimpin Brazil dengan sembilan mata, diikuti Colombia dan Peru bersama empat mata, Venezuela (tiga) manakala Ecuador (dua).

Colombia menjadi satu-satunya pasukan bermain semua empat perlawanan dalam kumpulan berkenaan. Jika Peru tidak t3was kepada Venezuela esok, mereka pastinya akan mara.

Ecuador perlu m3newask4n tuan rumah dan juara bertahan, Brazil namun masih boleh mara jika Venezuela g4gal mencipta kemenangan berdepan Peru dan jumlah jaringan tidak banyak berubah.

Kumpulan A ditentukan dengan Bolivia t3rsingk1r selepas tiga kekalahan. Argentina mengetuai kumpulan berkenaan dengan tujuh mata, diikuti Paraguay (enam), Chile (lima) dan Uruguay (empat).

Mana-mana pasukan yang menamatkan saingan di tangga keempat akan berdepan Brazil. –

AGENSI

Sudah baca artikel ini?Mohon komen dan share sahabat semua..Terima Kasih Banyak!

Sumber:bharian.com

Artikel popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*