Bekas Pemain Bola Khalid Jamlus Berkata’Saya Sanggup Berniaga Tepi Jalan Demi..’

Bekas Pemain Bola Khalid Jamlus Berkata’Saya Sanggup Berniaga Tepi Jalan Demi..’

Kuala Lumpur: “Jika ditakdirkan berniaga tepi jalan sekali pun selepas ini tidak menjadi mas4lah buat saya demi meneruskan kelangsungan hidup kerana inilah nasib tidak mempunyai pekerjaan tetap selepas bersara daripada arena bola sepak.”

Itu penjelasan bekas pemain kebangsaan Khalid Jamlus yang sekali lagi k3hilang@n punca pendapatan selepas terpaksa m3nutvp perniagaannya di Batu 7, Sijangkang, Kuala Langat.

Bekas pemain Perak dan Selangor itu berkata, k3rug1an yang terpaksa ditanggung sejak dua bulan lalu mencecah hampir RM8,000 menyebabkan wang simpanannya ketika ini boleh dikatakan sudah licin dan suk@r untuk memperoleh modal pusingan.

Katanya, ketika ini beliau akan melihat alternatif lain untuk memperoleh sumber pendapatan termasuk kemungkinan berniaga di tepi jalan bagi menampung perbelanjaan harian.

“Jika diikutkan bukan sedikit modal yang dikeluarkan iaitu hampir mencecah RM20,000 untuk membuka kedai makan itu namun sekarang ini tiada apa lagi boleh saya lakukan kerana untuk mendapatkan modal pusingan pun agak suk4r.

“Perniagaan yang saya usahakan ini adalah hasil titik peluh sendiri sejak Ogos tahun lalu namun apabila perintah kawalan pergerakan (PKP) dikuatkuasakan dua bulan lalu sebelum hari raya Aidilfitri sekali gus pendapatan harian t3rjej@s t3ruk.

“Bagi saya ini antara cabaran atau rint@ngan yang perlu dihadapi dan jika ditakdirkan berniaga t3pi jal4n selepas ini pun tidak menjadi mas@lah asalkan rezeki yang diperoleh halal,” katanya, ketika dihubungi Arena Metro.

Mal@ng berganda buat bekas pemain kebangsaan itu apabila sebelum ini terpaksa melepaskan pelbagai koleksi berharganya sepanjang bergelar pemain profesional berikutan k3semp1tan hidup selepas hampir tiga tahun tidak mempunyai pekerjaan tetap.

Selain jersi dan medal kemenangan, bekas pemain Perak dan Selangor itu menjual trofi kasut emas yang dimenanginya pada 2002 ketika membantu skuad Kejor Yob Kejor itu menjuarai saingan Liga Perdana (sekarang dikenali Liga Super) waktu itu.

Terbaharu, Khalid yang mengusahakan gerai daging salai masak lemak tidak d4pat m3nerusk2n perniagaannya disebabkan oleh PKP yang memberi kes2n ekoran ketiadaan pelanggan.

Sudah baca artikel ini?Mohon komen dan share sahabat semua..Terima Kasih Banyak!

Sumber:hmetro.com

Artikel popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*